Tandemhoppning

Det absolut enklaste och mest tidseffektiva sättet att få uppleva fritt fall är genom att hoppa tandem tillsammans med en instruktör. Genom dennes försorg får du helt enkelt hänga med på en resa du aldrig kommer glömma. Under cirka en timmes tid kommer du få en inblick i fallskärmsvärlden , och full förståelse för varför någon frivilligt väljer att slänga sig ut från ett flygplan.

Då de flesta som utför ett tandemhopp avser att endast göra ett eller ett fåtal hopp under sin livstid rekommenderar vi starkt att man väljer till tjänsten att få det hela dokumenterat av en av våra erfarna videofotografer. I priset ingår en redigerad film med klipp från hela vistelsen ute på fältet, inklusive genomgång av instruktör, flygfärd, uthopp med tillhörande frifall och slutligen landningen. Dessutom ingår det en mängd med högupplösta stillbilder i utskriftskvalitet. Film brukar även vara populärt att kunna visa för familj och vänner och på så sätt göra dem mer delaktiga i den fantastiska upplevelsen. Finns det inte på bild har det aldrig hänt...

Ok, jag vill boka! →

Hur Det går till

Utrustningen
Inför hoppet ska du ha smidiga och oömma kläder, t.ex. träningsoverall och gymnastikskor, på dig.
Väl på plats provar vi ut din overall, fallskärmssele, hjälm och glasögon som du får låna av oss.

Övning
Instruktören går igenom hoppet och tillsammans tränar ni sedan på de praktiska detaljerna så att du kan få ut så mycket som möjligt av ditt tandemhopp. Efter instruktionen går du och din instruktör tillsammans till flygplanet.

Flygplanet
Tillsammans med instruktören, eventuell videofotograf och andra hoppare åker ni upp till uthoppshöjden (upp till 4000m över marken)

Färden upp
Under färden upp sitter du och din instruktör på golvet i planet ihopkopplade. När uthoppshöjden är nådd så öppnas dörren för att se att man är på rätt ställe, och man kan njuta av utsikten. 

På final
När rätt plats är nådd sätter sig du och din instruktör i dörren för uthoppet. Sen är det bara att falla ut! 

Frifallet
När uthoppet är gjort börjar den roliga färden ner.
I ca 200 km/h faller du stabilt med din instruktör. Med ett behagligt pirr i magen och fartvinden i ansiktet har du chansen att upptäcka tjusningen i fallskärmshoppningens första del, det fria fallet.

Skärmflygningen
Efter detta väntar en härlig flygtur hängande under fallskärmen där du får prova på att styra. Tandemfallskärmen är mer än tre gånger så stor som en vanlig fallskärm för en person.

Landa
Landningen övar ni tillsammans under färden ner, för att sedan landa mjukt & och fint framför släkt och vänner. 

På marken igen
Nu vet du också varför vi andra hoppar fallskärm. Om du har haft videofilmning med, så kan denna underbara upplevelse, upplevas igen flera gånger. 

Ok, jag vill boka! →